top of page

Kunstgebit op implantaten

Bij Prothista kunt u terecht voor advies over en het laten aanmeten van een kunstgebit op implantaten. Vanuit onze praktijk werken wij nauw samen met tandarts-implantologen in de regio en de afdeling kaakchirurgie in het Zaans Medisch Centrum.

Betere kwaliteit van leven

Onbeschadigde tanden zijn niet vanzelfsprekend. Het leven laat ook op onze tanden zijn sporen na: tandziekten of een ongeluk kunnen tot tandverlies leiden. Het ontbreken van tanden heeft invloed op de functionele en esthetische kwaliteiten van uw mond. Implantaten bieden hier een uitstekende oplossing.

Al bijna 30 jaar bieden implantaten de mogelijkheid tanden volwaardig te vervangen. Implantaten zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden sinds tientallen jaren met succes toegepast in de tandheelkunde. Zij vervangen enkele of meerdere verloren gegane tanden of bevestigen kunstgebitten stevig in de mond. Het implantaat neemt daarbij de functie over van een tandwortel en vormt zo de ondersteuning voor de tandvervanging. Ook voor u kunnen implantaten een weg zijn naar een betere levenskwaliteit.

Wat is een implantaat

Een implantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het implantaat wordt in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot groeit vast aan het oppervlak van het implantaat waardoor het implantaat stevig verankerd wordt. De ingroeifase duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, 6 tot 12 weken. Daarna wordt de tandvervanging in de vorm van een kunstgebit, kroon of brug op het implantaat bevestigd.

Voordelen
  • Zonder zorgen lachen, praten en eten

  • Een vrij gehemelte (niet in geval van gewone prothese in bovenkaak)

  • Het slinken van het kaakbot, waardoor de wangen invallen, wordt voorkomen

  • Makkelijk te reinigen

Voor meer informatie over een kunstgebit op implantaten kunt u een vrijblijvend gesprek inplannen.

bottom of page