top of page

Veel Nederlanders hebben een volledig of gedeeltelijk kunstgebit. Toch weten niet veel mensen dat degene die het beste deze zorg biedt de opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd.

Met de Dag van de Tandprotheticus wil de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) daar verandering in brengen.

Tijdens de Dag van de Tandprotheticus openen diverse tandprothetische praktijken hun deuren, zodat geïnteresseerden een "kijkje in de keuken" kunnen nemen. Zo hebben veel tandprothetici een tandtechnisch laboratorium gekoppeld aan de praktijk waar de protheses worden gemaakt. Weer andere tandprothetici werken digitaal en kunnen laten zien hoe dat in zijn werk gaat. Zij gebruiken onder andere CADCAM-technieken en digitale 3D-printers.

Openhuis

Waar en wanneer

Op donderdag 25 mei bent u tussen 13:30 - 17:00 uur welkom om bij ons in de praktijk een "kijkje in de keuken" te nemen.

Wat valt er te zien

Deze dag kunt u ons laboratorium en de spreekkamers bekijken. Onze tandtechnisch specialist laat zien hoe het maken van een kunstgebit in zijn werk gaat en met welke materialen er gewerkt wordt. Ook is er de mogelijkheid om te zien hoe wij in ons laboratorium gebruik maken van 3D-technieken.

Wat is er te doen

Mensen die nog niet bij onze praktijk staan ingeschreven, hebben de mogelijkheid om een gratis consult door onze tandprotheticus te laten uitvoeren. Hiervoor meldt u zich bij voorkeur vóór 25 mei aan. Dit kan per email of telefonisch.
Heeft u vragen over de kosten of vergoedingen door de zorgverzekeraar, dan beantwoorden wij die graag. 
Uiteraard staat er koffie of thee met wat lekkers voor u klaar!

bottom of page